Šport

Regata Fiumanka, Rijeka

Regata Fiumanka, Rijeka

Fiumanka

Miesto: Rijeka   Termín: 07.06. – 11.06.2018

Pohľad, ktorý nás necháva bez dychu je definitívne pohľad na riečský záliv zafarbený množstvom plachetníc. Jachtári zo všetkých krajov sveta sa raz ročne stretnú na regate Fiumanka, ktorá sa odvíja na trase od Rijeky do miesta Omišalj na ostrove Krk.

 

Velebit Ultra Trail

Miesto: Starigrad – Paklenica   Termín: 16.06.2018

Najnáročnejšie chorvátske trekkingové preteky sa konajú v oblasti chorvátskeho pohoria Velebit. Už tradične zhromažďujú milovníkov horského behu z celého sveta. Organizujú sa v 4 kategóriách – turistickej (15 km), rekreačnej (30 km), horskej (45 km) a ultra kategórii (100 km).

 

Medzinárodný splav tradičných murských lodí (Međunarodni spust murskih ladji)

Miesto: Sveti Martin na Muri   Termín: 25.06.2017

Každoročne približne 50 drevených tradičných člnov štartuje pri Bad Radkersburgu v Rakúsku a plaví sa cez Slovinsko do miesta Sveti Martin na Muri. Táto trojdňová ekologická, rekreačná a turistická manifestácia je pravou atrakciou pre všetkých, ktorí milujú adrenalín, prírodu a kultúrne tradície.

 

ATP Vegeta Croatia Open, Umag

ATP Vegeta Croatia Open, Umag

ATP Vegeta Croatia Open

Miesto: Umag   Termín: 16.07. – 22.07.2018

ATP Vegeta Croatia Open v Umagu je najvýznamnejšie športové podujatie, ktoré sa bez prestávky organizuje od počiatku 90. rokov minulého storočia a je jedným z najatraktívnejších letných spoločenských udalostí v krajine, sprevádzaných zábavnými podujatiami v mestských kluboch.

 

Jakovarské veslá (Jakovarska vesla)

Miesto: Jadranovo   Termín: 15.07.2017

V tejto veselej, dynamickej a zaujímavej manifestácii v Jadranove súťažia drevené bárky s rôznorodými družstvami (mužské, ženské, detské) z okolitých dedín. V sprievode bubnov, ktoré im udávajú rytmus, vesluje sa od Turnere do zátoky Grabova a späť.

 

Plavecký maratón Šilo – Crikvenica

Miesto: Crikvenica   Termín: 15.08.2018

Plavecký maratón Šilo – Crikvenica spája tieto dve miesta už od roku 1910 a počas dlhých rokov od avanturistického pokusu skromných rozmerov vyrástol do jedinečného medzinárodného športového podujatia, ktorá je rovnako príťažlivé pre rekreantov ako aj pre vrcholových športovcov.

 

I.A.A.F. – Worldchallenge Zagreb, Hanžekovićov memoriál

Miesto: Zagreb   Termín: 29.08.2017

Najstaršie športové podujatie v Chorvátsku, na ktorom pravidelne nastupujú najlepší chorvátski a svetoví atléti a atlétky a mladé talenty. Memoriálne preteky na 110 m cez prekážky od prvých dní nosia meno záhrebského reprezentanta Borisa Hanžekovića.

 

Porečský delfín, Poreč

Porečský delfín, Poreč

Porečský delfín

Miesto: Poreč   Termín: 02.09.2017

Všetkým, ktoré obľubujú športové preteky v prírodných podmienkach toto podujatie predstavuje väčší zážitok od hociktorých plaveckých pretekov v bazéne. V Poreči sa pláva v mori, a to v kategóriách na 1500, 3000 a 5000 m. Sprievodné súťaže sa organizujú v šprinte, vodnom póle, jet-ski a súčasťou podujatia je aj regata plachetníc.

 

Ston Wall Marathon

Miesto: Ston   Termín: 23.09.2018

Jeden z náročnejších maratónov je zároveň aj jedným z najzvláštnejších na svete. Organizuje sa na polostrove Pelješac so štartom a cieľom v historickom mestečku Ston. Maratónska trať začína behom po Stonskom múre a pokračuje rovnou cestou popri mori.

 

Velebitský mountainbike maratón

Miesto: Starigrad – Paklenica   Termín: 01.10.2016

Milovníkov bicykla určite nadchne horsko-morský ambient, ktorým prechádza trasa týchto pretekov. Trasa začína v Starigrade v pohorí Paklenica a pokračuje cez Velebit až ku kaňonu rieky Zrmanja.

 

Ston Wall Marathon, Ston

Ston Wall Marathon, Ston

Regata „Latinsko idro“

Miesto: Murter, ostrov Murter   Termín: 20.09. – 01.10.2017

Latinská plachta, ktorá sa v murterskom kraji používala storočiami, je aj dnes jeho ochrannou značkou. Na jej počesť obyvatelia Murtera na sviatok sv. Michala, ochrancu Murtera, organizujú regatu tradičných lodí „leut“, gajet a člnov, ktoré sa plavia k súostroviu Kornati.

 

Big Game Fishing

Miesto: Jezera, ostrov Murter   Termín: 21.09. – 27.09.2017

Big Game Fishing je súťaž „veľkých chlapcov v love na veľké ryby“. Najlepší rybári sveta sa každoročne zhromažďujú v mieste Jezera, aby sa zúčastnili súťaže v športovom rybolove na tuniaky a iné veľké ryby.

 

Istria Bike Days

Miesto: Umag, Novigrad (Istria), Buje, Brtonigla   Termín: 21.09. – 05.10.2017

Podujatie predstavuje celok starostlivo naplánovaných jesenných cyklistických programov, ktoré sa odohrávajú v oblasti Severozápadnej Istrie, presnejšie v miestach Umag, Novigrad, Buje a Brtonigla. Program zahŕňa rôzne cyklistické manifestácie.

 

OL Istria MTB Tour – Parenzana Cube

Miesto: Istria   Termín: 22.09. – 24.09.2017

Parenzana bola stará úzkorozchodná železničná trať, ktorá spájala 33 istrijských miest medzi Porečom a Terstom. Dnes sa na jej mieste organizujú maratónske cyklistické preteky, ktoré sú vďaka atraktívnosti prostredia zaradené do kalendára Svetového cyklistického združenia.

 

OL Istria MTB Tour – Parenzana Cube

OL Istria MTB Tour – Parenzana Cube